Γιάννης Γιαννόπουλος

Ο Δήμος Γορτυνίας σας καλωσορίζει στον Διαδικτυακό Ταξιδιωτικό Οδηγό μας. Ανακαλύψτε την Γορτυνία μέσα από την Διαδικτυακή μας Πύλη και ενημερωθείτε για τις πολλαπλές επιλογές που μπορεί να σας προσφέρει.

Εδώ θα βρείτε, μέσα από τις αναφορές και τις συνδέσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό, τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές, τους χώρους διαμονής και φαγητού, προτάσεις για περιήγηση και εναλλακτικό αθλητισμό, αλλά και πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα και τις παραδόσεις της Γορτυνίας.

Το Discover Gortynia είναι η αφετηρία για την περιπετειώδη διαδρομή που εσείς θα χαράξετε για να ανακαλύψετε, να επισκεφθείτε και να απολαύσετε τους χαμένους θησαυρούς της Γορτυνίας.

Γιάννης Γιαννόπουλος, Δήμαρχος Γορτυνίας

Ο Ταξιδιωτικός Οδηγός του Δήμου Γορτυνίας στο κινητό σας


 
Ημερολόγιο
Ο καιρός
 


Γορτυνία: τοπίο ορεινό, με άγρια φυσική ομορφιά, πλούσια ιστορία και θαυμαστή αρχιτεκτονική...

Μια διαδρομή ανάμεσα σε πυκνές εκτάσεις ελάτων του Μαινάλου και αλπικά ξέφωτα, στο φαράγγι του Λούσιου και στον ποταμό Ερύμανθο, στην πανέμορφη λίμνη του Λάδωνα και στην κοιλάδα του Αλφειού, σε βυζαντινές εκκλησίες και αρχαία μνημεία, σε πετρόκτιστα γεφύρια και αρχοντικά χωριά με περίτεχνες βρύσες και επιβλητικά καμπαναριά.

Τα όμορφα διατηρημένα πετρόκτιστα χωριά που άλλοτε τροφοδότησαν το μεταναστευτικό ρεύμα, παίρνουν σήμερα νέα πνοή υποδεχόμενα πλήθος επισκεπτών σε καταλύματα που συνδυάζουν την παράδοση με τις σύγχρονες υποδομές. Κοντά στα αστικά κέντρα, αλλά μέσα στη φύση, η περιοχή προσφέρει ανεξάντλητη ποικιλία αξιοθέατων και δραστηριοτήτων, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.